Carnisseria J.Julve a TortosaLa nostra història comença l’any 1960, quan el meu pare s’inicia en el mon de la carn. Va començar de ben petit (el nen de la foto) com a pastor al poble d’Arnes, on la família tenia un dels ramats més grans de la Terra Alta. Amb els seus coneixements i la saviesa de la meva àvia en aquest món, van tirar endavant, juntament amb la meva mare, el seu propi negoci a Tortosa.

El començament va ser difícil, però amb il·lusió i perseverança van aconseguir una clientela fidel que els va permetre seguir fent allò que els agradava. Els productes es limitaven bàsicament a llonganisses, sobrassades, xoricets i les típiques baldanes d’arròs.

Al 1979 va despertar en mi la curiositat per aquest ofici, que des de ben petit havia viscut a casa. Va ser llavors quan juntament amb la meva dona Maria José vam prendre el relleu generacional. Vaig preguntar a la meva mare com es feien les mandonguilles, més endavant vaig començar a fer hamburguesses, i passat un temps, veient que tot rutllava i que el negoci era pròsper, vaig decidir estudiar i professionalitzar-me; primer a Barcelona i després a Girona. En acabar els estudis, i ja com a mestre artesà-xarcuter, vam començar a el·laborar tota mena de productes de manera artesana: patés, catalana, pernil cuit, farcits i altres. Sempre amb il·lusió i amb ganes de millorar.

Al 2010 vam complir cinquanta anys. Seguim amb les mateixes ganes, i actualment ja tinc al darrera meu la tercera generació, el meu fill Jaume. Ell ha despertat en mi certes inquietuds en el món dels precuinats, cosa que fa que ens renovem constantment, com hem fet sempre. Potser per això ens em llençat a l’aventura de la venta online.

Jaume Julve
Mestre Artesà – Xarcuter